Tengerentúli csomagolás

A tengeri szállítás esetén a szállított termékeket rendkívül agresszív behatások érik. Ilyen esetben a termékek védelme rendkívül fontos, főleg a korrózióra hajlamos termékek és berendezések esetén.

Cégünk szakszerűen kivitelezett, tengerentúli száraz csomagolást biztosít partnereinek,  amely megfelel a hosszútávú szállítás által támasztott követelményeknek, ellenáll a többszöri kezelés és mozgatás, a kültéri és beltéri ki- és berakodás, továbbá a hosszútávú tárolás külső hatásainak. A csomagolás ellenáll a nedvesség, a penész, a szennyeződések, a rozsda és a korrózió hatásainak, és biztosítja, hogy a csomagolt termék vagy berendezés sérülés- és korróziómentesen érkezzen meg a célállomásra.


 
A szállítandó termékeket és berendezéseket száraz, korróziómentes térben helyezzük el. A kartonba vagy rekeszbe csomagolt egységeket a helyükön merevítéssel és rögzítéssel biztosítjuk. Az ütés és rezgésvédelmi elemeket szintén biztosítjuk. Minden dobozt biztonságosan lezárunk. A kötegelt tételek alá megfelelően tervezett raklapot helyezünk, amely lehetővé teszi a villás vagy csigás emelést.
 
A korrózióvédelemre hatékony megoldást jelent a vákuumcsomagolás. A csomagolás során a terméket egy légzáró fóliába burkoljuk, és a belsejéből kivonjuk a levegőt. A fóliát hővel zárjuk le véglegesen, a belsejébe előzetesen páralekötő anyagot helyezünk. A vákuumfóliázáshoz speciális zsugorodó fóliát használunk. A zsugorfólia kialakításánál figyelünk arra, hogy a csomagolás mélyülő részeiben a víz ne tudjon összegyűlni, és ne korrodálhassa a csomag tartalmát. Ezt a láda tetejének belsejére rögzített agrárfóliával is biztosítjuk.

A ládába kerülő termék súlyának felső határát a láda teherbírása, a hatályos szabványok, a szállítás módja illetve az emelési eljárás határozza meg. Jelentős súlyt képviselő termékek esetén a csomagolás elemeinek teherbírását statikai számításokkal ellenőrizzük.
 
 Ha a csomagolt berendezés tárolás közben karbantartást igényel, a csomagolást csuklós ajtókkal és/vagy fedhető hozzáférési nyílásokkal látjuk el.

A csomagolás tervezésekor kiküszöböljük a szükségtelen kiemelkedéseket, talpakat és rekeszeket. A kiemelkedések növelik a szállítási térfogatot, következésképpen a szállítási költségeket. A szállítódobozokat kompaktra tervezzük, a lehető legkisebb térfogatúra, és lehetőség szerint kiküszöböljük a légtereket. Valahányszor alkalmazható, a csomagszerkezet belsejébe behelyezzük a további kiegészítőket. A belső térbe történő elhelyezéskor a kiegészítőket biztonságosan rögzítjük az elmozdulás ellen. A csomagoláshoz és rögzítéshez általunk felhasznált faanyag megfelel az ISPM 15 szabvány előírásainak, mentes a kéregtől, élő rovaroktól és növényektől, továbbá rovarrágástól. Az ISMP 15 szabvány előírja, hogy minden fa-alapú csomagolóanyag hőkezelve kell legyen a származásától függetlenül.
 
A külső burkolat kialakításánál kiemelt figyelmet fordítunk a vízvédelemre. Minden dobozt, ládát rekeszt úgy építünk meg, hogy a víz ne legyen képes behatolni és korrodálni a tartalmát, de alul kifolyhasson, a burkolat tetején pedig nem képződjön állóvíz.

A csomagokat csúszótalpas vagy ládás kivitelben véglegesítjük. A csomagolás külsején feltüntetjük a súlypont helyzetét,a nemzetközi csomagkezelési jeleket, felrögzítjük a csomagjegyzéket és a tárolási jegyzéket is.

Konténeres szállítás esetén elkészítjük az optimális rakodási tervet, amely a konténer(ek) legjobb helykihasználását biztosítja.
 

© Minden jog fenntartva | ADU ALBA Kft.