Kutatás és fejlesztés

Sikeresen megvalósult az Adu Alba Kft. termelési kapacitásának bővítésére irányuló beruházás

 

 

 

 

2017|02|06.

Adu Alba Kft.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Sikeresen megvalósult az Adu Alba Kft. termelési kapacitásának bővítésére irányuló beruházása.

 

Az Európai Unió és a Magyar Kormány finanszírozásával az Adu Alba Kft. 99,93 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-14-2014-00135)” című pályázati kiíráson a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. A 199,87 millió forint összköltségvetésű beruházásból a vállalkozás meglévő telephelyének gyártó csarnokkal való bővítését, továbbá egy vákuumformázó gép és egy CNC maró megmunkáló központ beszerzését valósította meg.

 

A pályázati kiírás célja olyan vállalkozások exportkapacitásainak bővítése, amelyek a magas hozzáadott értékkel rendelkező, piacképes feldolgozott félkész-, vagy készárut fejlesztenek és szolgáltatások, technológiák továbbfejlesztését vállalják.

 

Az Adu Alba Kft. a projekt során modern gyártócsarnokkal bővítette telephelyét, a termékskálán belül pedig a  komplex csomagolási megoldások fejlesztését és gyártását tettük lehetővé úgy, hogy szerszámgyártó kapacitásunk jelentősen bővült ezáltal.

 

Támogatás mértéke: 50%

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2015.07.01.| tervezett befejezés: 2017.03.10.

 

További információ kérhető:

Adu Alba kft.

Cím: 8000 Székesfehérvár, Finn utca 5

E-mail: varga@adualba.hu

Honlap: www.adualba.hu

 

 

 

Sajtóközlemény a projekt zárásáról. Kutatás-fejlesztési tevékenységeink Rugalmas munkakörök és részleges távmunkahelyek megvalósítása az Adu Alba Kft. részére

 

2015/05/20

ADU ALBA KFT.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY A PROJEKT ZÁRÁSÁRÓL

 

RUGALMAS MUNKAKÖRÖK ÉS RÉSZLEGES TÁVMUNKAHELYEK MEGVALÓSÍTÁSA AZ ADU ALBA KFT RÉSZÉRE - TÁMOP-2.4.5.-12/7-2012-0065

 

Az Adu Alba Kft. az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett "Rugalmas Munkahelyek" című TÁMOP - 2.4.5-12/7 kódszámú felhívás keretében 14,51 millió Ft összegű támogatást nyert.

 

Cégünk több, mint tízéves múltra tekint vissza, fő cégprofilunk:

 - papír, fa műanyag alapú csomagolások fejlesztése, csomagolóanyagok gyártása

 - bérgyártás

 - vákuumformázott műanyag termékek gyártása

 

Évről évre dinamikusan növekszünk, nagy multinacionális partnereink vannak, létszámunk is folyamatosan nő. A növekedés ugyanakkor jelentősen terheli és kihívás elé állítja a középvezetőket.

 

A célunkat - mely a munkafolyamatok, munkakörök, munkaidők racionalizálása, átszervezése, munkaerő-gazdálkodás, új típusú munkakörök kialakítása, új típusú munkaidő-szervezési módszerek bevezetése - teljes mértékben megvalósítottuk.

 

10 munkatárs számára alakítottunk ki rugalmas munkakörnyezetet, laptopokkal. A teljes siker érdekében ezen kollégák képzésben is részesültek, mely során elsajátították a csapatmunkára való képességekhez kapcsolódó kompetenciákat, megismerték az együttműködést serkentő és akadályozó tényezőket, a közös hatékony munkaszervezés ismérveit.

A középvezetők elsajátították azokat az eljárásokat, amelyek lehetővé teszik a munkatársak teljesítményének folyamatos nyomon követését és támogatását.

 

A projekt megvalósítása lehetőséget teremtett arra, hogy a vállalatunk működési hatékonysága fejlődjön, valamint a munkavállalók között a képzés hatására rendkívül jó együttműködés, közös csapatszellem és stratégiai gondolkodás alakuljon ki. A termelési és munkafolyamatok racionalizálása és rugalmasságának növelése által növekedett a termelékenységünk és cégünk alkalmazkodóképessége is.

 

A "Rugalmas munkahelyek kialakítása az Adu Alba Kft-nél" megnevezésű, TÁMOP-2.4.5-12/7 azonosítószámú projekt 2014.09.01.-2015.05.15. között került megvalósításra.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A cégről bővebb információt a www.adualba.hu oldalon olvashatnak.

 

 

 

Sajtóközlemény a projekt indításáról. Kutatás-fejlesztési tevékenységeink Rugalmas munkakörök és részleges távmunkahelyek megvalósítása az Adu Alba Kft. részére projekt

 

2014/09/01

ADU ALBA KFT.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY A PROJEKT INDÍTÁSÁRÓL

 

RUGALMAS MUNKAKÖRÖK ÉS RÉSZLEGES TÁVMUNKAHELYEK MEGVALÓSÍTÁSA AZ ADU ALBA KFT RÉSZÉRE - TÁMOP-2.4.5.-12/7-2012-0065

 

Az Adu Alba Kft. az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett "Rugalmas Munkahelyek" című TÁMOP - 2.4.5-12/7 kódszámú felhívás keretében 14,51 millió Ft összegű támogatást nyert.

 

Cégünk több, mint tízéves múltra tekint vissza, fő cégprofilunk:

 - papír, fa műanyag alapú csomagolások fejlesztése, csomagolóanyagok gyártása

 - bérgyártás

 - vákuumformázott műanyag termékek gyártása

A projekt során a célunk a munkafolyamatok, munkakörök, munkaidők racionalizálása, átszervezése, munkaerő-gazdálkodás, új típusú munkakörök kialakítása, új típusú munkaidő-szervezési módszerek bevezetése. Mindezek elősegítésének érdekében feltárjuk a szükségleteket, reagálva, segítve a magánélet és a munkahely összehangolását.

 

10 munkatárs számára alakítunk ki rugalmas munkakörnyezetet, laptopokkal. A teljes siker érdekében a kollégák képzésben is részesülnek, mely során elsajátíthatják a csapatmunkára való képességekhez kapcsolódó kompetenciákat, az együttműködést serkentő és akadályozó tényezőit, a közös hatékony munkaszervezés ismérveit.

A középvezetők gyakorolhatják azokat az eljárásokat, amelyek lehetővé teszik a munkatársak teljesítményének folyamatos nyomon követését és támogatását.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.adualba.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

Csábi Beáta:                penzugy@adualba.hu

Hosszú Mihály:            levelezes@adualba.hu

 

 

Kutatás-fejlesztési tevékenységeink Rugalmas munkakörök és részleges távmunkahelyek megvalósítása az Adu Alba Kft. részére

 

 

 

Kutatás-fejlesztési tevékenységeink

 

  Kutatás-fejlesztési terület Leírás A fejlesztés jellege Partnerintézet Státusz
1 Műanyagok vákuumformázása

Logisztikai műanyagtálcák gyártása újrahasznosított műanyagból

technológiai berendezés Adu Develop Kft lezárt pályázat 2012
2 Orvosi rehabilitációs eszköz traumatológiai beavatkozás esetére Traumatológiai műtéten átesett lábadozó betegek felépülését segítő orvosi segédeszköz prototípus Debreceni Orvostudományi Egyetem folyamatban
3 Műanyaghulladékok újrahasznosítása Ultrahangos tisztítóberendezés minden típusú műanyaghulladék tisztításához és újrahasznosításához kísérleti berendezés BME, Miskolci Egyetem lezárt K+F pályázat 2012
4 Orvosi berendezés bőrbetegségek kezelésére Vírusos bőrfertőzés gyógyítását segítő orvosi segédeszköz prototípus Szegedi Orvostudományi Egyetem lezárt pályázat 2013
5 Műanyagextrudálás Technológiai berendezés műanyaglemez előállításához újrahasznosított műanyaghulladékból technológiai berendezés Adu Develop Kft. lezárt pályázat 2014
6 Orvosi mérőeszköz amputáció, átültetés esetére Szervátültetés, amputáció esetén az átültetett szerv működését ellenőrző orvosi berendezés prototípus Szegedi Orvostudományi Egyetem folyamatban
7 Orvosi betegfelügyeleti eszköz járóbetegek számára Mobiltechnológiával ötvözött felügyeleti eszköz járóbetegek számára kísérleti berendezés Óbudai Egyetem, Szent György Kórház Székesfehérvár folyamatban
© Minden jog fenntartva | ADU ALBA Kft.